Tag på pilgrimsfærd

I samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti inviteres indskolingen på en rejse tilbage til middelalderen, ind i kirken og ud med en ægte pilgrim!

Ballerup er en pilgrimsby! Man tror det måske ikke, men både Ballerup og Måløv kirker er indviet til pilgrimmenes helgen Skt. Jakob, ligesom kommunens byvåben bærer to Ibskaller - muslingeskaller pilgrimmene bragte hjem fra Skt. Jakobs grav i Santiago de Compostella i Nordspanien.

Tag eleverne med på undersøgelse af, hvorfor mennesket i 1000-vis af år har vandret til hellige steder. Hvorfor mener vi at ondt i fødderne kan gøre godt i sjælen?

Sammen med Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti har vi lavet et læringsforløb til indskolingen bestående af en række opgaver og aktiviteter til brug i klassen, samt en pilgrimstur til den hellige Sankt Jakobs kirke i Ballerup. På turen følges I med en adelsdame, en bondekone og en munk fra middelalderen på pilgrimstur. I kirken møder vi præsten der fortæller om kalkmalerier og det religiøse i at vandre. Til sidst besøger vi Ballerup Pilgrimshus hvor en ægte pilgrim vil fortælle eleverne om, hvorfor netop han eller hun tog på pilgrimsfærd. Som afslutning leger vi historiske lege og fejre, at vi har gennemført pilgrimsrejsen.

Forløbet er gratis for folkeskolerne i Ballerup Kommune og bookes på www.midtiverden.dk, som er hjemmeside for Folkekirkens Skoletjeneste i Ballerup-Furesø Provsti.

Seneste nyheder