Kulturkroen ryddes. Foto fra Ballerup Bladet, 13. januar 1977.

Kulturkroen. Hvad vil I gøre for jeres sted?

I har brugt måneder på at sætte kroen i stand. I har haft koncerter, foredrag, debatter, biograf, børneteater og lavet jeres egne revyer. Men nu er det slut. Politikkerne siger stop. Kroen skal rives ned. Hvad vil I gøre for at bevare jeres sted?

Hvilke rammer giver demokratiet os for, at påvirke politiske beslutninger? Et nyt læringsforløb til udskolingen tager udgangspunkt i historien om Kulturkroen: et mødested der fra 1975-77 inviterede børn, unge og voksne til beatballer, debatter om mandesagen og militærkuppet i Chile, skabte børneteater og revyer, serverede øl og rugbrødsmadder, og viste film for både børn og voksne.

Kulturkroen var et initiativ skabt af flere forskellige aktører, men hvor en gruppe unge i foreningen Kontrapunkt satte et markant præg på Ballerup. Den gamle kro fik nyt liv, men blev revet ned til stor utilfredshed for mange. Ikke mindst de unge, der havde brugt meget tid på kroen.

De unge fik en periode på kroen hvor de vidste, at skulle forlade stedet og kroen rives ned. Vi laver et rollespil hvor eleverne sætter sig i de unges sted, og skal finde ud af hvad de vil gøre i kampen for at bevare deres sted: Vil du afbryde en kommunalbestyrelsesmøde, inviterer til dialogkaffe, sætte plakater, skrive læserbreve eller besætte kroen? Er de villige til at bruge vold i kampen for deres sted?

Forløbet afvikles i Ungdomskulturhuset Vognportens rammer, centralt i Ballerup. Her møder eleverne et sted hvor de i dag har mulighed for, at påvirke unges muligheder i Ballerup.