Kongelige på jagt (fra SMK)

Ballerup Børnekulturfestival

"Jagten og skoven" er årets tema for Ballerup Børnekulturfestival. Tag eleverne med i skoven, gå på jagt og lav en middag som Christian IV spiste den i Ballerup.

Til årets udgave af Ballerup Børnekulturfestival tilbyder Skoletjenesten Pederstrup 4 nye læringsforløb til folkeskolerne i Ballerup Kommune. Der er et begrænset antal pladser til alle 4 forløb, så vi anbefaler at man er hurtig på aftrækken.

  • Kongens Jagtgilde. Maddannelse og madkultur i renæssancen og i dag (6.-8. klasse i Madkundskab og Historie): I renæssancen gik Frederik II og Christian IV på jagt i Ballerup. Når de var i byen spiste og drak de som de sande renæssancefyrster de var! Tag eleverne med i et historisk udekøkken og tilbered retter fra Danmarks første kogebog, og arbejd på skolen med råvare fra det økologiske landbrug Grantoftegård. Fokus på hvor maden kommer fra, bæredygtighed og madkultur før og nu. Støtttet af Undervisningsministeriets Pulje til maddannelse i folkeskolen. Find og book forløbet Kongens jagtgilde her.
  • På jagt (4.-6. klasse i Natur/Teknologi): Tag eleverne med på jagt - er vi heldige skyder vi en due eller to. Hvordan føles det at ligge på lur og vente på sit bytte? Tag med en jæger ud på jagt og bliv klogere på, hvordan det foregår når jægeren finder sit bytte og trækker på aftrækkeren. Find og book forløbet På Jagt her.
  • Kongens Jægere. På klapjagt i 1500-tallets Harreskov (0.-3. klasse i Dansk og Historie): Tag eleverne med i skoven og gå på jagt, sådan som de to suveræne renæssance konger Frederik II og Christian IV gjorde det. Vi leger og taler om, hvordan jagt var en måde at vise, at man var stærk og magtfuld. Find og book forløbet Kongens Jægere her.
  • Jagten og skoven. På cykeltur i jagtgårdens hjulspor (3.-6. klasse i Historie): Tag eleverne med i hjulesporene efter den kongelige jagthytte. Hop på cyklen og blive klogere på forbindelsen mellem skov og by, når vi cykler fra det gamle Ballerup ad Skovvej til Hareskoven. Her går vi på jagt som på Christian IVs tid. Find og book forløbet Jagten og Skoven her.

Alle tilbud er gratis for folkeskolerne i Ballerup Kommune og kan bookes fra mandag den 20. maj kl. 12.00. Se mere om Ballerup Børnekulturfestival på bornefestival.ballerup.dk

Logo Skoletjenesten Pederstrup       Logo Ballerup Børnekulturfestival 2018

Seneste nyheder